Přeskočit na obsah
  • Blog
  • Košík
    • Pokladna
    • Můj účet
  • Obchod
    • Uzeniny
      • Šunky
      • Měkké salámy
      • Trvanlivé salámy
      • Slaniny a špeky
      • Ostatní
    • Sýry
      • Tvrdé sýry
      • Měkké sýry
      • Tažené sýry
      • Plísňové sýry
    • Těstoviny
      • Klasické
      • Bezlepkové
    • Konzervy
    • Pečivo
      • Sladké pečivo
      • Slané pečivo
    • Nápoje
      • Káva
      • Horké nápoje
    • Balsamika
    • Oleje
    • Rýže
  • Restaurace
Menu
  • Blog
  • Košík
    • Pokladna
    • Můj účet
  • Obchod
    • Uzeniny
      • Šunky
      • Měkké salámy
      • Trvanlivé salámy
      • Slaniny a špeky
      • Ostatní
    • Sýry
      • Tvrdé sýry
      • Měkké sýry
      • Tažené sýry
      • Plísňové sýry
    • Těstoviny
      • Klasické
      • Bezlepkové
    • Konzervy
    • Pečivo
      • Sladké pečivo
      • Slané pečivo
    • Nápoje
      • Káva
      • Horké nápoje
    • Balsamika
    • Oleje
    • Rýže
  • Restaurace

Víte, jak správně používat v kuchyni balsamico?

1 února, 2022

Balzamikový ocet, neboli balsamico (italsky aceto balsamico) je  kořenicí přísada,  vlastně vinný ocet vyráběný ze zahušťovaného moštu vinných hroznů odrůdy Trebbiano. Svoji nasládlou kořenitou chuť

Číst článek »

Sedm kouzelných italských vánočních tradic: Která se vám líbí nejvíc?

13 prosince, 2021

Itálie je jednou z nejmalebnějších zemí Evropy, a o Vánocích je samozřejmě ještě krásnější. I když na Apeninském poloostrově sněží na většině míst jen zřídka,

Číst článek »

Piadina: Pšeničná placka, plněná podle vaší chuti

7 prosince, 2021

Itálie nabízí bezpočet zázraků lehké kuchyně, jednoduché na přípravu; na čestném místě se vyjímá pšeničká placka z regionu Emilia-Romagna, takzvaná piadina. Podává se slaná, plněná

Číst článek »

Pandoro, nebo panettone? Velké italské vánoční dilema

6 prosince, 2021

Před Vánocemi začínají italské obchody a luxusní cukrárny každoročně hromadit obrovská množství různých druhů Panettone a Pandoro v lesklých krabicích. A čím blíže je ke

Číst článek »

Jaký je rozdíl mezi parmezánem a Grana Padano?

12 listopadu, 2021

Podle legendy byl slavný sýr Parmigiano-Reggiano vytvořen ve středověku ve městě Bibbiano v provincii Reggio Emilia. Jeho výroba se pak brzy rozšířila do blízkých měst

Číst článek »

K italským Vánocům patří Panettone s kandovaným ovocem

11 listopadu, 2021

V Itálii se narozdíl od našich krajů začínají slavit Vánoce tradičně až 25.prosince (“il Natale“), a samozřejmě k nim patří i speciální gastronomie, lišící se

Číst článek »

Copyright © 2023 Taverna Food