
Víte, jak správně používat v kuchyni balsamico?
Balzamikový ocet, neboli balsamico (italsky aceto balsamico) je kořenicí přísada, vlastně vinný ocet vyráběný ze zahušťovaného moštu vinných hroznů odrůdy Trebbiano. Svoji nasládlou kořenitou chuť

Sedm kouzelných italských vánočních tradic: Která se vám líbí nejvíc?
Itálie je jednou z nejmalebnějších zemí Evropy, a o Vánocích je samozřejmě ještě krásnější. I když na Apeninském poloostrově sněží na většině míst jen zřídka,

Piadina: Pšeničná placka, plněná podle vaší chuti
Itálie nabízí bezpočet zázraků lehké kuchyně, jednoduché na přípravu; na čestném místě se vyjímá pšeničká placka z regionu Emilia-Romagna, takzvaná piadina. Podává se slaná, plněná

Pandoro, nebo panettone? Velké italské vánoční dilema
Před Vánocemi začínají italské obchody a luxusní cukrárny každoročně hromadit obrovská množství různých druhů Panettone a Pandoro v lesklých krabicích. A čím blíže je ke

Jaký je rozdíl mezi parmezánem a Grana Padano?
Podle legendy byl slavný sýr Parmigiano-Reggiano vytvořen ve středověku ve městě Bibbiano v provincii Reggio Emilia. Jeho výroba se pak brzy rozšířila do blízkých měst

K italským Vánocům patří Panettone s kandovaným ovocem
V Itálii se narozdíl od našich krajů začínají slavit Vánoce tradičně až 25.prosince (“il Natale“), a samozřejmě k nim patří i speciální gastronomie, lišící se